PFAS: Kun je de eieren van je eigen kippen veilig eten?

News

PFAS: Kun je de eieren van je eigen kippen veilig eten?

Zoals u ongetwijfeld vanuit de medio gehoord heeft, toont recent onderzoek aan dat in de eieren van hobby-kippen verhoogde niveaus van PFAS aanwezig kunnen zijn, wat gezondheidsrisico’s kan opleveren voor de consument. Dit is niet alleen in de omgeving van Chemours in Dordrecht en 3M aan de Westerschelde aangetroffen, maar door heel Nederland heen. Dit was verontrustend nieuws voor veel consumenten en hobby-kippenhouders die juist zo genoten van hun vers gelegde eitjes. Zijn deze nog wel veilig om te eten?

Triskelion is een Nederlands onderzoekslaboratorium dat voortkomt uit TNO, dat gespecialiseerd is in de analyse van voedingsmiddelen. Ons laboratorium is uitgerust met de nieuwste technologie om nauwkeurige analyses te garanderen. Voor de Nederlandse eierproducenten en verkopers doen we uitgebreid onderzoek naar de voedselveiligheid van eieren, en voeren we laboratoriumonderzoeken uit naar de aanwezigheid van PFAS. Deze dienstverlening leveren we nu ook aan kleinschalige eierproducenten en hobby houders, die bezorgd en benieuwd zijn of hun eieren veilig zijn om te eten, en of deze aan de wettelijke normen voor PFAS voldoen.

We kiezen hierbij een andere insteek dan andere aanbieders van testen. Niet alleen voeren we de chemische analyse uit waarin we meten hoeveel PFAS in de eieren aanwezig is, maar we voeren ook een risico-beoordeling uit, en voorzien u van passend advies: Hoeveel van uw eieren mag u per week consumeren zonder dat dit gezondheidsschade op kan leveren? Wat zijn specifieke maatregelen die u kunt nemen op uw erf om die kunnen helpen om de PFAS gehaltes in de eieren te verlagen?

Wij bieden deze testen aan voor € 249,00 per test (incl. btw)

Voor meer informatie over hoe u uw eieren door Triskelion kunt laten testen, of om meer te weten te komen over de risico’s van PFAS, neem dan contact met ons op via info@triskelion.nl. We zien ernaar uit u hiermee verder te helpen!

Wil jij ook zeker weten of je eieren veilig zijn om te eten? Neem contact op met ons team: info@triskelion.nl